UTAN....

Visste ni att utan:

Jonas Alströmer hade vi aldrig fått äta potatisgratäng

Utan

Karl XII hade vi aldrig fått ätit koldålmar

Utan

Hans Karlsson hade vi inte haft s.k rullbälte i våra bilar

Utan

Carl Munter/Baltzar von Platen hade vi inte haft kylskåp



Och så även Olabandolas personliga top 5 moderna uppfinningar/top 5 äldre uppfinningar

På femteplats på top fem-listan finner vi inget mindre än 811:an, vad hade vi gjort utan detta ädla färdmedel som tar oss dit vi vill, om det så är 02:20 hem från stan eller till öregrund på sommaren.

På fjärdeplats har vi kärnkraften, den skapar jobb, den skapar värme, den har otroligt många fördelar,
*Kärn kraft är mycket miljövänligt så länge det inte inträffar olyckor med radioaktivt avfall.
*Kärnkraften är billig i drift och ger väldigt mycket energi
*Kärnkraten avger inte giftiga gaser till atmosfären
Denna blogg är politiskt oberoende.

På tredjeplats finner vi rymdfarkoster, vad hade vi gjort utan att ha någon som helst vetskap om vad som finns där ute?
Och med hjälp av moderna tekniker så som sateliter osv osv så kan vi nu sakta men säkert börja utforska detta mysterium som i tusentals år har förbryllat oss människor.


På andra plats finner vi Discovery Channel, detta är då min personliga åsikt, helt seriöst den ger oss kunskap som ingen annan ger oss, den visar program medans andra kanaler har reklam, den visar oss how to survive and what life is all about. Discovery is the shit.

*trumfamfar* på första plats.....

MICROVÅGSUGNEN! Helt otippat tänker vissa, vad skiljer då mikrovågsugnen från alla andra köksredskap så som brödrostar, varmluftsugnar och fruntimmer, jo den är tillgänglig 24/7. Du kastar in det du vill ha värmt, du vrider eller trycker på 2 knappar, och X antal minuter senare så har du varm mat, som nylagat.




Ola listar top 5 på omoderna uppfinningar

På femteplatsen finner vi tändstickan, i tusentals år hade människor levt i ovisshet om att man med bara några grundämnen kunde skapa en låga, som så starkt kunde brinna att den kunde sätta eld på en pappersbit. Så sent som 1844 uppfanns säkerhetständstickan av en svensk och efter som det fanns ett sånt brinnande intresse för eld så går det än idag ganska bra för tändstickan.


På fjärdeplatsen finner vi Hästen, ett av våra första fortgående färdmedel, förutom att man kan titta på dom så luktar dom illa.
Vissa sätter sig på ryggen och rider, men hade gud velat att vi skulle komma fram fortare hade han även gett oss fyra ben.



På tredjeplats runstenar, denna ädla vikingakonst, som i vår historia har haft STOR betydelse. Det är mer än ett livstecken från vikingatiden, det är även en underbar konst form som jag själv uppskattar.


På andraplats kommer inget mindre än luftballongen, den uppfans redan 1785 men är än idag återkommande i vissa sammanhang. Hade gud velat att vi skulle flyga, hade han självklart gett oss vingar, nu för tiden har vi ju redbull(thank you god)


På förstaplatsen pam pam pam pam
Saxen, handsaxen fanns redan i sverige på 800-talet men tecken finns på att saxen även fanns f.k.
Vad hade vi gjort utan saxen, den klipper vårat hår, vi gör illa oss på den, vi lär oss behärska saxen redan från barnsben, vi kan klippa sönder saker, vi kan göra ett snöre till två, vi kan ja vi kan fan göra allt med saxen.





Olabandola checkar ut, han har redan gjort sin debut, han kastar sitt spjut i ett Deer, han får mat och ola ler.(foe you ragz)




Olabandola - Eran soltråle i vintermörkret


Kommentarer
Postat av: Raggy

Slut klämmen där var bäst, bra att du håller igång deras blogg, den börjar bli tom!

2009-02-12 @ 07:28:00
URL: http://ragz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0